Congressos futurs i tallers recents!

IMG-9175.JPG

El passat divendres 24 de novembre vam dur a terme la reunió mensual del MCEP-País Valencià a les dependències bonreposines de l’Associació Cultural La Macarella, com és acostumat. Esta vegada hi érem Àngels, Rosella, Núria, Ferran, Xusa i Jaume.

Primer de tot, vam llegir i recordar les actes de la reunió anterior, realitzada el 20 d’octubre de 2017, per tal d’aprovar-les unànimement. I, posats com estàvem en tasques administratives, aprofitàrem, d’una banda, per fer efectives les quotes d’alguns socis; d’altra banda, també resolguèrem qüestions molt particulars relacionades amb la certificació de la nostra feina com a grup de treball reconegut pel CEFIRE. En definitiva, eixa mena de paperassa que tanta mandra fa però que cal llevar-se de damunt com més prompte, millor.

IMG-20171124-WA0002

Enllestits els tràmits burocràtics, mamprenguérem amb la reunió pròpiament dita. Començàrem amb el relat i la valoració de les jornades “Cinquanta Anys Construïnt Un Model D’Escola En Valencià”, les quals han traslladat el discurs freinetista a diversos indrets emblemàtics de la capital (des del Centre Octubre de Cultura Contemporània al Saló de Cristall, passant per la novíssima Facultat de Magisteri, entre d’altres) al llarg de una vintena de dies (del 3 al 23 de novembre). Així Xusa com Rosella van manifestar com de significativa va resultar la tria dels distints escenaris per tal de dur a terme actes tan emotius com, per exemple, l’homenatge a Empar Navarro, mestra republicana i valencianista. Tanmateix, i com a aspecte a millorar, es va remarcar l’escassa assitència al taller programat a la Facultat de Magisteri en l’horari de dijous de vesprada. Es va proposar que, per a propers tallers organitzats des del MCEP-País Valencià, es faça alguna mena de previsió d’assistència, potser en forma d’inscripció prèvia, tot i que no siga vinculant. Es tracta, en definitiva, que l’esforç i la il·lusió dipositada en l’activitat no se’n vaja en orris per l’absència gairebé total de públic.

El gros de la reunió vindria després. Tractàrem aspectes organitzatius del pròxim Congrés del MCEP, que es realitzarà a la població de Godelleta. El primer resultat (visible i palpable) d’eixe treball que anem fent ja penja de les parets de la seu de La Macarella: una enorme graella d’horaris que, a poc a poc, anirem plenant d’activitats, tallers, concerts, excursions i, en resum, il·lusions i somnis. D’açò últim en tenim un fum, podeu estar-ne segurs!

Esgotats després de tanta feinassa, vam acordar reunir-nos abans de les cada colp més pròximes vacances de Nadal. A reveure!

Escrit per Jaume

IMG-9176.JPG


Esta entrada fue publicada en MCEP del País Valencià, Sin categoría. Guarda el enlace permanente.