De curset a l’IES Albal

Fa mesos va contactar amb nosaltres Wilson Ferrús, professor de l’IES Albal per convidar-nos a assistir a 4 sessions d’un seminari que anaven a fer al centre sobre pedagogia Freinet.

Nosaltres, tan disposats que estem sempre a difondre la pedagogia que ens ajuda a ser més feliços en la nostra feina, vam dir que sí.

El dia va arribar i a la primera sessió (25 de gener) van anar Roser i Lluís a explicar la història del moviment i les idees bàsiques a les 7 professores i 1 professor apuntades al seminari. La sessió anà molt bé i vam quedar que si els abellia escriurien un text lliure.

La setmana següent (1 de febrer) vam anar Lluís, Rosella i Àngels a explicar l’Assemblea de classe. Vam repassar el que s’havia treballat a la sessió anterior i vam llegir els textos lliure d’una de les profes i de Roser.

Com la majoria del nostre grup som de secundària vam portar molt de material de les nostres aules: vídeos, actes d’assembles de les nostres matèries i de tutories, el cartell de “jo critique, jo felicite i jo propose”, plantilles dels càrrecs de l’assemblea…ens va sorprendre que cap persona havia fet assemblees durant la seua època d’estudiant. Com pot ser? A l’inici de la sessió els vam posar el vídeo de les invariants i van quedar parats en vore com tot i ser frases que tothom assumim com a certes després no apliquem a les aules.

Després de raonar vam quedar que mirarien el material que tenim al nostre blog perquè el següent dia (15 de febrer) parlarem de plans de treball.

Els nostres objectius de cara a este curs: que vegen que Freinet a secundària no només és possible sinó necessari i que si volen començar a treballar esta pedagogia a les seues aules és imprescindible un grup (els oferim incorporar-se al nostre) i els oferim el nostre per intercanviar experiències i millor cada dia.

Escrit per Rosella.
Esta entrada fue publicada en MCEP del País Valencià, Sin categoría. Guarda el enlace permanente.