La primavera freinetiana arriba a l’IES Massamagrell

ies1.jpg

21 de març. Les cendres de les Falles encara conserven un record de caliu, fa unes hores que l’hivern deixà pas a la primavera i, des del MCEP-PV, no se’ns ocorre millor manera de celebrar el Dia Mundial de la Poesia que visitant l’IES Massamagrell.

Este centre d’ensenyament secundari de l’Horta Nord està apostant amb força per la innovació educativa i la renovació pedagògica. Per això mateix, encuriosits pels noms mítics de Célestin i Élise Freinet, van convidar el MCEP-PV a una xarrada introductòria sobre la ideologia, metodologia i tècniques de l’enfocament freinetià d’ensenyament.

Com a representants, Rosella Antolí i jo mateix, Jaume Ruiz, vam preparar una col·lecció d’experiències, conceptes fonamentals, preguntes, dades històriques, materials i dubtes freqüents que, de manera general, poguera oferir una panoràmica de tot allò que fem i volem fer dins (i fora, sobretot fora) d’una aula.

Davant una dotzena de professors i professores encuriositats, vam parlar d’assamblees, plans de treball, investigació del medi i càlcul viu, entre moltes altres coses. Rosella va presentar diverses experiències en el context de lamatèria de Física i Química amb alumnes de 2n i 3r d’ESO. Jo, un projecte en Filosofia amb alumnes de 4t d’ESO. La rebuda ha estat d’allò més positiva i, abans que ens adonàrem, havíem mamprés un diàleg fructífer sobre en què hauria de consister veritablement l’educació i el nostre quefer com a docents. Freinet ha desembarcat a l’IES Massamagrell!

Esta entrada fue publicada en MCEP del País Valencià, Sin categoría. Guarda el enlace permanente.