Tornem a la feina

IMG_7910Dissabte passat el grup del MCEP-PV ens tornarem a reunir amb la bona nova d’un altra incorporació al grup (ja en són dos companyes en el que va de curs!!!), en aquest cas ha sigut Laura Zurriaga, neboda de Ferran Zurriaga, qui s’ha afegit. Laura està acabant magisteri i farà les pràctiques a l’escola Sant Vicent de Llíria. Benvinguda! estem encantats de que formes part del grup! Seguint el pla de treball que ens hem proposat per enguany, començarem amb els temes informtius i burocràtics ( explicació de Roser de les Jornades d’investigació Soler i Godes, llibret de postals per a l’Antoni Benaiges, proposta de Conselleria per contar amb nosaltres en la participació de la reedició de les Escoles d’Estiu de la ciutat de València i situació de la inscripció del seminari que fem tots els anys al Pla de formació del professorat), per continuar amb l’intercanvi d’experiències. En aquest cas voliem comentar com ens havia anat amb la investigació dels preus d’Amazon al “black friday” seguint el rastreig de preus que la pàgina web camelcamelcamel.com ens ofereix. Sols Isabel ha realitzat l’activitat i ens comenta la sorpresa en la que s’ha trobat al veure que una gran part del seu alumnat no coneixia, ni havia sentit parlar del “black friday”, la resta dels companys i companyes la posaran en pràctica la semana vinent. Com que ha sigut la celebració mundial contra la violència de genère Rosella ens conta com ha tractat aquest tema a l’aula mitjançant videos que mostren les situacions subtils de violència quotidiana. Aquests videos es poden trobar a youtube a l’usuari “Mujeres igualdad”. Finalment, i per fi, ens tornem a reunir en xicotets grups per tornar a la feina docent. En aquest cas ens reunirem un grup d’Humanitats, un altre de Ciències i una altre d’Infantil i Primària. Al grup d’Humanitats (format per Jaume, Àngels i jo mateix) volem realitzar una programació per a 1r de Batxilerat de Filosofia i Literatura Universal. La idea es fonamenta amb la tècnica dels Plans de treball, buscant l’autonomia i esperit investigador de l’alumnat. Tenim ja moltes idees perfilades i pensem donar-li una volteta més a allò que anem fent en el nostre dia a dia, fer un bot cap a Batxiller, ens suposa empeny i il·lusió, però d’açò anem sobrats! El grup de Ciències (format per Rosella, Lluís, Isabel i Àlex) realitza un intercanvi d’experiències enriquint la seua pràctica docent diaria. El grup d’Infantil i Primària (format per Roser i Laura) combinen l’experiència de Roser i la il·lusió i les ganes d’aprendre de Laura. Arribada l’hora i més puntuals que mai, el grup es disol quedant-se la rereguardia de la web per penjar el dossier del 45 Congrés a la web estatal i actualitzar allò que calga.

Escrit per Xusa  Alemany

Esta entrada fue publicada en MCEP del País Valencià, Sin categoría. Guarda el enlace permanente.