LA PEDAGOGIA FREINET. Principis i Tècniques de treball

Hem editat un preciós i útil treball sobre les tècniques Freinet: La Pedagogia Freinet. Principis i Tècniques de Treball

Sebastià Gertrúdix al Taller de Tècniques Freinet ha fet possible aquesta bona eina per conèixer i treballar amb elles.

Fa temps que s’està demanant, sobretot per part dels assistents més joves al taller de tècniques Freinet, una mena de glossari que pugui servir com a introducció a la nostra pedagogia. Un text on, d’una manera clara i àgil, es vagin desgranant els principis i les tècniques de treball que fonamenten i fan possible la nostra manera de veure l’educació.

El document que presentem intenta complir aquesta missió. Consta de dues parts. En primer lloc, s’especifiquen els principis que inspiren la nostra pràctica i, a continuació, es relacionen les tècniques i recursos més rellevants que utilitzem a les nostres aules.

De tots ells oferim una explicació no exhaustiva, però al nostre parer, suficient per comprendre la nostra pedagogia i les nostres tècniques. Lògicament, serà la pràctica qui permetrà un coneixement més profund del seu significat i del seu abast a nivell educatiu.

Esperem que aquestes pàgines serveixin per animar tots aquells educadors que estiguin disposats a lluitar per la millora de la qualitat educativa, democràtica i humana de la societat en què ens ha tocat viure.

 

Aquest treball ha estat realitzat en el Taller de Tècniques Freinet del MCEP

Coordinat per Sebastián Gertrúdix Romero de Ávila

 

Aquest llibre està editada per el MCEP (Movimiento Cooperativo de Escuela Popular); Taller El Patio de mi casa que es particular, cuando llueve se moja como en casi todos los sitios;  abril 2015
Comunicació de l’equip de Publicacions: El MCEP està a favor de la circulació del coneixement i de la producció intel·lectual, permetent, per tant, la còpia i distribució dels continguts al posar-los sota copyleft. Es permet la còpia i distribució dels continguts d’aquest llibre, sempre que es faci constar el títol, l’autoria i la font; es respecti la seva literalitat; no s’usi amb finalitats lucratives, i s’informi clarament dels termes d’aquesta llicència.
Tal com es va acordar al Congrés de València, s’aniran pujant els llibres en PDF (aquíperquè pugueu fer ús d’ells. Així mateix es manté l’enllaç amb la comissió per als que volen tenir aquests exemplars en paper, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través de:

Esta entrada ha sido publicada en Cálculo Vivo, La Asamblea, La Correspondencia Escolar, La Investigación del Medio, Las técnicas Freinet, Libros y materiales, Publicaciones, T.F. Visión general, Taller de Técnicas Freinet, Texto libre y etiquetada como , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario