Què feliç seria el mestre Freinet si vera el que fem en temps de pandèmia!

Divendres 23 d’abril els reunírem virtualment per fer la nostra sessió mecepera… Ara ja estem quasi totes vacunades però això no ens fa estar més contentes perquè la nostra tasca d’ensenyants, este curs ens està costant molt de fer. A més algunes de nosaltres estem preocupades perquè no sabem si l’any que ve continuarem a la mateixa escola!

Tot i això vam iniciar la sessió amb una dinàmica que ens havia proposat Juan del Taller del Cos… va ser molt divertida!

Després ens contàrem que aprofitant la celebració del dia del llibre havíem fet algunes coses molt interessants: Rafa ens contà que havia practicat l’escriptura i impressió de poemes mitjançant la impremta amb els seus alumnes de primària i que havien fet una exposició, recitació i un lliurament de premis al millor poema. Jaume ha continuat fent llibres de vida amb els seus alumnes d’infantil, tot i que els confinaments han provocat moltes interrupcions en la creativitat i la continuïtat de l’experiència. Geles i Rosella continuen amb la correspondència escolar amb un blog de grup. Xusa explica que han celebrat el dia del llibre i que ha començat a fer activitats a l’aire lliure (coneixement del medi) fent passejos d’integració per millorar l’ambient de la seua tutoria. Rosella ens conta que ha començat a fer activitats de càlcul viu que li ha permès unir la risoteràpia amb les matemàtiques. Jo els dic que he provat a fer una assemblea per decidir com ens organitzàvem este trimestre, però que l’experiència no havia ixit com esperava… ho tornaré a provar un altre dia!

Què feliç seria el nostre mestre Freinet si vera com practiquem les seues tècniques malgrat viure en temps de pandèmia!

Per últim vam provar a fer una dinàmica per endevinar objectes… Xusa va descobrir que l’objecte misteriós era un alvocat! 🙂

La propera reunió serà al maig i, si podem, recuperarem la presencialitat per poder escoltar les experiències d’algun mestre o mestra del MCEP de Madrid que ens explique experiències de com treballen les tècniques Freinet a les a les escoles públiques de Vallecas.

(si algú vol apuntar-se que ens envie un email)

Esta entrada fue publicada en MCEP del País Valencià, Sin categoría. Guarda el enlace permanente.