Enllestint els preparatius de la propera Jornada Pedagògica i més coses…

L’oratge, humit i fred, ens feu posposar l’excursió que havíem programat per a eixe dia a la Marjal dels Moros, indret proper, i encara així, desconegut per a algunes de nosaltres. Àngels va preparar un Quadern de Camp molt interessant que ens farà gaudir més encara de la visita que hem pensat que serà millor fer-la a la primavera. Analitzem aquest quadern i el que feu servir Rosella quan estava a Torrevella i visitava la Llacuna Salada amb l’alumnat.

Així que, el passat 18 de desembre, ens reunirem al Centre Cívic de Bonrepòs i ens centrarem primer que res en les qüestions que quedaven pendents per acabar de preparar la sessió del 22 de gener (cartell, formulari d’inscripció, horari, cafenet, allotjament de les convidades…). Rosella ens transmet la seua preocupació per la difusió de la Jornada i valora que és important la difusió del boca a boca, la difusió personal que cadascú podem fer a aquelles persones que considerem que poden estar interessades en la manera de fer escola des de la pedagogia Freinet, i per açò pensem que és important acompanyar el cartell amb una carta de convit formal per a fer la difusió.

Després entre Rosella, Rafa i Bux ens contaren del que es va tractar a l’Assemblea extraordinària del MCEP. Roser ens parlà del valor de l’artesania a l’escola, el valor del treball manipulatiu, el fet de realitzar alguna cosa que requereix un aprenentatge manual però que l’objectiu no siga sols l’aprenentatge, sinó la realització de l’objecte que pren valor perquè té una finalitat “extraescolar”, bé perquè és un regal que fem o perquè amb les artesanies així elaborades es pot muntar una rifa o participar en una obra solidària com les polseres que ens porta i ens ensenya a fer. També ens parlà Roser de la carta que li havia enviat Margarita, una antiga alumna seua de Sesga, que es va assabentar que havia estat al poble l’estiu passat però no la va poder vore. És entranyable com, després de tants anys, recorden a la Mestra Roser. Parlàrem també de l’encontre de Febrer a Madrid, una oportunitat de retrobament o de primera presa de contacte amb mecepers i meceperes d’altres comunitats; de l’inici de la correspondència escolar entre l’alumnat d’Àngels i Rosella; Bux ens parlà dels “Inno-Bar”, esdeveniments informals on el professorat pot presentar les seues innovacions, i que podrien ser una oportunitat també per donar a conèixer la pedagogia Freinet. I Rafa ens va convidar a que, com a grup del MCEP-PV participem a la taula redona Fira del Llibre i Pensament Crític que se celebrarà a la Fira del Llibre de Xàtiva el 2 d’abril. I ja per acabar, es van fer dos grups, unes quantes es posaren a redactar la carta de convit i unes altres amb Roser, que ens mostrava materials dels que utilitzava a les seues classes de matemàtiques. I, com quan he escrit açò, ja tenim la carta de convit, el cartell (que ha preparat Miquel) i el formulari d’inscripció (preparat per Ferran) enllestits doncs, vos ho deixe enllaçat i per ací baix… Escrit per Isabel
Esta entrada fue publicada en MCEP del País Valencià, Sin categoría. Guarda el enlace permanente.