ROSER SANTOLÀRIA, mestra i lluitadora incansable . protagonista de ‘No s’apaguen les estrelles’

Roser Santolaria fue presidenta de ACIES, fundadora del MCEP y maestra freinetista durante 40 años. Las personas que vinisteis al Congreso de València seguro que la recordais

Després de Betlem Agulló, Pep Gimeno Botifarra, Elena Solanas, Mireia Vidal, Vicent Torrent, Héctor de Laguar i Maria Navarro hui vos presentem una nova protagonista de ‘No s’apaguen les estreles‘.

Roser Santolària, mestra i lluitadora incansable.

Roser Santolària representa la generació de mestres que va haver de refer l’escola valenciana després de dècades de foscor franquista. Amb dedicació, passió i militància van somiar i treballar per una escola popular, democràtica i en valencià.

Amb aquest objectiu, i encara en dictadura, va participar en la històrica Secció Pedagògica de Lo Rat Penat. Allí va coincidir amb Carme Miquel, Ferran Zurriaga, Adela Costa, Tere Pitxer i tantes altres mestres imprescindibles del nostre país.

L’any 1974, aquesta secció es transformà en l’Associació per a la Correspondència i la Impremta a l’Escola, de la qual Roser en fou presidenta, i més tard en el Moviment Cooperatiu d’Escola Popular del PV. Només eren els inicis d’una llarga trajectòria d’activisme de Roser.

Roser ens parla de la foscor de l’escola franquista. De la depuració. De com el valencià senzillament no existia. De com la falta de prestigi va fer que les famílies parlaren als seus fills i filles en valencià. I de com l’escola va canviar aquesta dinàmica.

Parlar amb Roser és parlar amb una gran mestra. Una impulsora dels principis de l’escola popular de Freinet a casa nostra. Una activista incansable que, com tantes mestres, van sembrar en temps difícils per deixar-nos un llegat de llavors.

No s’apaguen les estreles.
Demà, estrenem.
Entrades www.xavisarria.cat

• 17.04 CARCAIXENT Sonora (SOLD OUT)
• 29.04 VALÈNCIA Teatre Principal (Noves entrades)
• 30.04 VALÈNCIA Teatre Principal (SOLD OUT)
• 01.05 XALÓ Xalònia
• 08.05 CAMPRODON Microclima
• 09.05 SALT La Mirona
• 28.05 BARCELONA L’Aliança del Poblenou (SOLD OUT)
• 04.06 PALMA Teatre Xesc Forteza (Entrades a la venda 15 dies abans)

Esta entrada ha sido publicada en MCEP del País Valencià, Nuestra historia y etiquetada como , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario